Black Friday to Cyber Monday > Double chocolate on all orders received online!

Black Friday & Cyber Monday double chocolate deals

Fengsles i fire uker med brev og besøksforbud

Get relief from pain and stress with Kenkoh Massage Sandals

Espen Andersen Bråthen er siktet for drapene på fem personer på Kongsberg onsdag kveld.

Safe Advertisement

Den siktede etter drapene på Kongsberg er varetektsfengslet i fire uker, ifølge en kjennelse fra Kongsberg og Eiker tingrett.

Politiet fikk medhold i kravet om varetektsfengsling for fire uker med brev- og besøksforbud, samt full isolasjon og medieforbud de to første ukene, for 37 år gamle Espen Andersen Bråthen.

Han er siktet for drapene på fem personer på Kongsberg onsdag kveld. Tre andre personer ble skadet.

Bråthen ble torsdag overtatt av helsevesenet etter en vurdering av helsesituasjonen hans.

– Dette er en situasjon som vil ta noe tid. Utfallet av dagens kjennelse var gitt på forhånd, og jeg har ikke behov for å kommentere den noe nærmere, sa mannens forsvarer, advokat Fredrik Neumann, til Aftenposten før kjennelsen fra tingretten var klar.

Den siktede hadde på forhånd samtykket til kontorforretning og varetektsfengsling.

Judisiell observasjon

37-åringen skal vurderes av rettspsykiatriske sakkyndige, og dette arbeidet startet ifølge politiadvokaten torsdag. Han har i avhør erkjent forholdene han er siktet for.

Black Friday Sale!

Black Friday games & software's deals

I en full judisiell observasjon vil den siktede bli observert og vurdert av to sakkyndige som vil forsøke å avklare om han var å anse som tilregnelig på tidspunktet for da drapene skjedde onsdag kveld. Dersom de kommer til at han ikke var tilregnelig, kan han heller ikke straffes for gjerningene, men kan bli dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern.

Skulle en full judisiell observasjon konkludere med at han ikke var å anse som utilregnelig, kan de også uttale seg om faren for framtidige voldshandlinger, noe som kan få betydning for om den siktede kan idømmes forvaringsstraff eller om de anser det for tilstrekkelig at han dømmes til en ordinær tidsbestemt fengselsstraff.

Politiets krimteknikere var fredag formiddag i arbeidet på åstedene i Kongsberg.

Politiet sier det er ingenting i etterforskningen som tyder på at siktede Espen Andersen Bråthen hadde planlagt onsdagens drap på forhånd.

– Det er ingen grunn til å tro at dette er planlagt. Det er heller ingenting som tyder på at det var en situasjon i butikken som utløste dette, sier politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen til TV 2.

Grundig forklaring

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) uttalte torsdag at voldshandlingene på Kongsberg kvelden før framstår som en terrorhandling. Bråthen gikk til angrep med pil og bue og andre våpen, og er siktet for til sammen fem drap, samt for å ha skadd tre andre.

– Han har gitt en relativt grundig forklaring i avhør. Vi ønsker ikke å si noe om hva han gjorde. Han har gitt en slags begrunnelse for det han gjorde, sa Mathiassen på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

– Hvorvidt det er en terrorhandling, er noe etterforskningen skal avdekke. Foreløpig har vi grunnlag for en siktelse for drap, sa hun.

Source

Advertisement

Advertisement

Safe Advertisement

Comments are closed.