Black Friday to Cyber Monday > Double chocolate on all orders received online!

Black Friday & Cyber Monday double chocolate deals

Klart for forhandlinger om «trafikklyskoalisjon» i Tyskland

Get relief from pain and stress with Kenkoh Massage Sandals

Den sosialdemokratiske statsministerkandidaten Olaf Scholz starter formelle regjeringsforhandlinger med De grønne og Fridemokratene. F.v.: Robert Habeck (De grønne), Annalena Baerbock (De grønne), Olaf Scholz (SPD) og Christian Lindner (FDP).

Safe Advertisement

De tyske sosialdemokratene SPD, De grønne og liberale FDP er enige om å starte formelle forhandlinger om en ny regjeringskoalisjon.

– Vi er blitt enige om en tekst fra sonderingene, sier SPD-leder og statsministerkandidat Olaf Scholz etter flere runder med innledende samtaler.

– Dette er et veldig godt resultat som helt tydelig viser at en regjering som tar sikte på å sikre fremgang, kan bli dannet i Tyskland, tilføyer Scholz.

Lederne for de tre partiene kunngjorde fredag at de ønsker å gå inn i forhandlinger om å danne regjering, skriver Der Spiegel.

Merkels parti slått

Sonderingene etter valget 26. september ble dermed avsluttet tidligere enn ventet, og partiene kan ta neste skritt mot en såkalt trafikklyskoalisjon.

Black Friday Sale!

Black Friday games & software's deals

Olaf Scholz er ett skritt nærmere å bli Tysklands nye statsminister.

Det sosialdemokratiske partiet SPD ble størst i det tyske valget, med 25,7 prosent av stemmene. Angela Merkels konservative parti gikk kraftig tilbake og havnet på annenplass med 24,1 prosent.

På tredjeplass kom De grønne med 14,8 prosent. FDP endte på fjerde plass med 11,5 prosent.

Hund og katt

Sammen med de to andre partiene har SPD flertall i den tyske nasjonalforsamlingen etter valget, og mye tyder på at partileder og avtroppende finansminister Olaf Scholz blir ny statsminister etter Merkel. Men regjeringsforhandlingene kan bli vanskelige.

De grønne og FDP er i utgangspunktet ikke naturlige samarbeidspartnere, og politisk har de nærmest vært å regne som hund og katt.

For De grønne er miljøet aller viktigst, mens høyreliberale FDP er for en nyliberal økonomi med lave skatter og er mindre opptatt av miljø.

Source

Advertisement

Advertisement

Safe Advertisement

Comments are closed.